Wat is Manuele Lymfedrainage Massage (MLD) Gezicht- en Buikmassage?

Manuele Lymfedrainage Gezicht- en Buik- massage is een combinatie behandelingen met Shiatsu- en Sabaaydi massage.


Gezicht:

Revitaliseert uw gezicht, hals en decolleté. Steeds meer wordt manuele lymfedrainage toegepast door specialisten, fysiotherapeuten en gecertificeerde masseurs. Door speciale zachte aanrakingstechnieken (het is in die zin geen massage) wordt het lymfestelsel aangezet tot een verhoogde activiteit. Gifstoffen worden sneller afgevoerd waardoor een betere celstofwisseling plaatsvindt en een gevoel van welbevinden ontstaat.Manuele lymfedrainage wordt vaak toegepast als vitaliserende hals- en gezichtsbehandeling. Bij vochtophoping is lymfedrainage de aangewezen weg tot verlichting en herstelverbetering.

Lymfestelsel:
Het lymfestelsel is een netwerk van lymfeklieren die met elkaar in verbinding staan via lymfevaten van verschillende grootte. Concentraties van lymfeklieren bevinden zich onder andere in de hals, de oksels en de liezen. Het lymfestelsel is dus een tweede vaatstelsel naast het bloedvatenstelsel.

Het lymfestelsel heeft drie functies:
* afvoer van overtollige vloeistof uit de weefsels
* vervoer van vet uit de voeding
* de lymfeklieren bevatten witte bloedcellen die infecties helpen bestrijden.
 


Buik:

Het buikgebied is voor de Chinese Geneeskunde van vitaal belang. Hier liggen drie van de vijf transformaties: aarde, metaal en water. Hier bevindt zich het energiecentrum van het lichaam. Het buikgebied is het gedeelte waar alles verwerkt wordt: gedachten, emoties en voeding. Een blokkade in dit gebied is dan ook een blokkade in het hele lichaam.
De techniek van manuele lymfedrainage-, shiatsu- en sabaaydi massage zuivert de afvalstoffen en ziekmakende emoties. De combinatie van manuele lymfedrainage-, shiatsu- en sabaaydi massage op het buikgebied is verlichtend, bevrijdend, rustgevend, stimulerend en voorkomt een van vocht ophopend gevoel.

Voor wie:
Voor iedereen die gezond is en graag een ontspannende massage wil ondergaan.
 
Voor wie is het niet geschikt:
* hoge koorts
* kwaadaardige tumoren
* acute ontstekingen in het vaat- en lymfesysteem
* acute bacteriële infecties (griep)
* te actieve schildklier
* groter wordende wratten
* zwangerschap met risicofactoren
* zweer in de dikke darm.
 
Eventuele aandoeningen graag van te voren melden.
Neem bij twijfel eerst contact op met de huisarts!