Wat is Cosmetische Bindweefselmassage?

Rimpels en huidveroudering:
Voor veel vrouwen en voor sommige mannen zijn rimpels en huidveroudering een nachtmerrie. Ze verafschuwen hun eigen spiegelbeeld. Ouder worden en rimpels krijgen gaan gelijk op. Niemand wil ouder worden en niemand wil diepe rimpels krijgen.

Bindweefsel, collageen en elastine:
Een jong, strak en rimpelvrij gezicht bestaat van binnen uit goed stevig bindweefsel. Dit bindweefsel zit barstensvol collageen en elastine. Zolang we jong zijn zullen we geen last hebben van rimpels omdat het gehalte van het collageen en de elastine hoog is in het bindweefsel. Tijdens het verouderen van de huid, wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er uit. De huid wordt slapper wat tot het gevolg heeft: rimpels! Rimpels die uiteindelijk diepe rimpels gaan worden.
     
                                             

Bindweefselmassage is een intensieve massagetechniek, gericht op het herstelvermogen van de huid. Doordat de doorbloeding in het bindweefsel wordt geactiveerd, word de aanmaak van de collagene-en elastine vezels gestimuleerd, en daardoor verbeterd sterk de kwaliteit. De massage werkt cel vernieuwend en de huid ziet er jonger en stevige uit.
 

Bindweefselmassage in het gezicht laat de conditie van de huid verbeteren. Rimpels verminderen en de huid voelt gladden aan en heeft een glans. Ook littekens kunnen verminderd worden. Soms bevinden zich in het gezicht vochtophopingen, deze worden ook verholpen door middel van deze massage.

De techniek van cosmetische bindweefselmassage: 
1) Tijdens een bindweefselmassage wordt eerst het gezicht grondig gekneed. Door het rollen en trekken aan de huid wordt het bindweefsel gestimuleerd.
Hier door wordt de doorbloeding beter en de voedingstoestand naar de organen toeneemt in positieve zin toe. Organen zullen er dus zeker baat bij hebben. De huid zelf wordt aangezet tot de aanmaak van collageen.

                                               

2) Er zijn meerdere vormen van bindweefselmassage, waarbij de therapeut de huid oprekt, rolt of met zijn vingertoppen trekjes geeft in de huid. In alle gevallen kan de cliënt een scherp snijdend gevoel waarnemen, dat als pijnlijk kan worden ervaren. De gevoeligheid wordt met de tijd wel wat minder, deels door gewenning en deels door de reactie van de huiden het bindweefsel.

                                                  
            
Daarna:             
3)Het gehele gezicht, decolleté en de nek eerst met een olie wordt in gemasseerd. Daarna begint de werkelijke massage: er wordt aan de huid getrokken en erin gekneed of tegenaan geduwd, in een bepaalde richting. Het beste resultaat wordt bereikt wanneer de massage zes tot meerdere maal herhaald wordt. Dit is mede afhankelijk van de problemen die de cliënt ondervindt. Een bindweefselmassage aan het gezicht kan in het begin gevoelig aanvoelen, later went men hier wel aan.

                                               

Het cosmetische bindweefselmassage worden het volgende gestimuleerd:
* celdeling* bloedcirculatie* zuurstoftransport* werkstofopname* huidconditie* huidstofwisseling
* functie verbetering van de huid* egaliteit in huidskleur* versteviging van onderhuidsbindweefsel
* preventie huidveroudering.
                                                                 

Cosmetische Bindweefselmassage wordt wel als losse eenmalige behandeling aangeboden, echter de effecten zijn dan nauwelijks zichtbaar. De eerste resultaten zijn pas na 6 tot 10 keer te verwachten. Hoeveel behandelingen daadwerkelijk nodig zijn hangt af van de aard en ernst van de klachten en het gewenste effect.

Voor wie: 
* afwijking in de talg-afscheiding:
- een huid (sebostase) kent een te geringe talgproductie, de huid is daardoor vetarm en zal droog aanvoelen 
- een huid (seborrhoe) heeft een overproductie van talg en een verminderde doorbloeding 
* acné (alleen passieve acné huid en littekenweefsel) 
* huid (atrofische) verschrompeling door de celvermindering 
* rimpels en plooien
* striae (kunnen ontstaan door traumatische verrekking van het bindweefsel ook ten gevolge van overgewicht/zwangerschap kan striae ontstaan)
* voor vrijwel alle huidtypen, ook voor de dunne,gevoelige huid.

Cosmetische Bindweefselmassage kan ook in combinatie met Lypossage:
* Been, Billen/of Buik.
 
Voor wie is het niet geschikt:
* acute bacteriële infecties (griep) 
* acné (actieve ontstekingen)
* actieve herpes (koortslip)
* hoge bloeddruk
* leverproblemen 
* spataderen (ernstige vorm) 
* phlebitis (adder ontsteking)
* diabetis, met name bij insulinegebruik 
* kwaadaardige tumoren 
* acute ontstekingen in het vaat- en lymfesysteem 
* te actieve schildklier 
* groter wordende wratten 
* zwangerschap met risicofactoren
* zweer in de dikke darm.

Eventuele aandoeningen graag van te voren melden.Neem bij twijfel eerst contact op met de huisarts.