Wat is Cupping?
Cupping 
is een alternatieve geneeswijze waarbij een vacuüm boven de huid van een cliënt gecreëerd wordt.

 


Cupping 
oftewel vacuümtherapie is een behandeling methode waarbij gebruik gemaakt wordt van holle glazen bollen. De bollen dienen vacuüm vastgezogen te worden aan de huidoppervlakte geplaatst worden. Dit kan door gebruik te maken van een pomp of door de lucht in de kopjes te verwarmen. Nadat de glazen bollen (of kopjes) op het lichaam worden geplaatst zullen deze zich aan de huid vastzuigen. Door de huid lokaal vacuüm te zuigen, worden de spieren en de huid doorbloed en ontdaan van afvalstoffen. Hierdoor verdwijnen klachten en treedt een algehele ontspanning op.
 

 

                  


Cupping 
is een intensieve behandeling met een enorme dieptewerking. Niet alleen de spieren, maar ook het bindweefsel wordt meegenomen. Na de behandeling zijn op de plekken waar de bollen vast zaten rode/diep paarse plekken te zien. Dit is normaal verschijnsel. De plekken verdwijnen van zelf na een paar dagen. De behandeling is niet pijnlijk, maar het kan wel onaangenaam aanvoelen door de samengetrokken huid.

                                                     

Voor wie:
Pijn in uw nek, rug, schouders en andere spieren (bijv. armen en benen) en sportblessures kunnen uitstekend worden behandeld door middel van cupping.
U kunt cupping als losstaande behandeling boeken, maar ook in combinatie met een massage. Dit laatste gebeurt het meest, aangezien tijdens een massage de mate van ernst van uw klacht naar voren komt en hoe intensief moet worden gewerkt om de klacht te verhelpen.

Waarvoor wordt cupping gebruikt:                                                                                                                                                                            
* bloed stagnatie                                                                                                                                                                                                       
* Qi (energie) en bloed versterken  
* stagnatie in de meridianen 
* vermoeidheid 
* metabolisme wordt gestimuleerd 
* effect op huid en spieren
* bloed circulatie verbeterd 
* huid wordt gevoed 
* afvalstoffen wordt verwijderd 
* spieren verwarmen 
* vers bloed wordt toegevoerd 
* stijfheid of reuma.

Voor wie is het niet geschikt:                                                                                                                                                                                       Alle vormen van bloedingen, zonnebrand, wonden, zwangerschap, bloedverdunners, (spat)aderen en afwijkingen van de huid.

Eventuele aandoeningen graag van te voren melden. 
Neem bij twijfel eerst contact op met de huisarts.