Wat is Segmentale Massage?

Segmentale massage is een therapeutische massagetechniek die gericht is op storingen in inwendige organen en functies daarvan. In een spier of spiergroep kan de storing zich uiten door een langdurige samentrekking, waardoor in die spier soms een pijnlijke plek ontstaat.

Als door spanning of stress in het zenuwstelsel chronische overbelasting ontstaat, kan het functioneren van spieren en organen gestoord worden.
Door overbelasting is het zenuwstelsel niet meer in staat de juiste keuzes te maken. Wanneer uw zenuwstelsel tot rust gedwongen wordt door bijvoorbeeld Segmentale massages, kunnen uw lichamelijke klachten verholpen worden. 
Voor wie:
Zenuwen staan in samenhang met de spieren, botten, huid en de organen. Als er binnen dit gebied (segment) iets niet goed werkt, zullen de bijbehorende structuren ook niet goed functioneren.Door middel van massage is het mogelijk deze blokkade op te heffen.
De wervelkolom (als basis) met links en rechts uittredende zenuwen aan elke wervel is in dit geheel uiterst belangrijk.   
Het centraal zenuwstelsel wordt tot rust gebracht en er ontstaat evenwicht in de processen die zich in het menselijk lichaam afspelen, de homeostase.


Segmentale massage kan helpen bij o.a.
* nek-en schouderklachten
* stress
* tennis-golf-elleboog
* maagklachten
* menstruatieklachten
*spastische dikke darm
* vermoeidheid.      Voor wie is het niet geschikt:
Ondanks de wetenschappelijke basis van segmentale massage, wordt voor een samenstelling van een behandeling steeds uitgegaan van het totaalbeeld van de mens. In de segmentale massage wordt gebruik gemaakt van technieken uit de shiatsu en klassieke massage om reflexzones te behandelen en klachten te verhelpen.
Segmentale massage is niet geschikt voor de behandeling van ziektes die met hoge koorts of infecties gepaard gaan. Het is in elk geval belangrijk de klachten eerst aan de huisarts voor te leggen.
 
Eventuele aandoeningen graag van te voren melden.
Neem bij twijfel eerst contact op met de huisarts!